neděle 3. února 2013

First steps

Pokud máte zájem zůstat zdraví a udržovat sebe a své tělo v psychické i fyzické kondici, je nutné začít u jídelníčku. Byli jste dosud zvyklí občas zaskočit do fastfoodu, jíst to, co bylo ve slevě a nerozmýšleli jste příliš nad tím, jaký má toto jídlo dopad na váš organismus? Tomu je nyní KONEC! Není řečeno, že musíte začít počítat kalorie (avšak pokud chcete zhubnout, bude to pravděpodobně na místě), ale budete muset věnovat větší pozornost tomu, co jíte.

Nový jídelníček si můžete sestavovat postupně, není úplně vhodné, když ze dne na den změníte své stravovací návyky, nebo dokonce budete hladovět - s největší pravděpodobností totiž za pár dní (nebo za pár hodin) vybílíte ledničku a veškerá vaše snaha přijde vniveč. Začněte sledovat, jaké látky obsahují výrobky, které si v obchodě kupujete. Přečtěte si složení a přemýšlejte, jestli je vhodné si do těla vpravovat všechna Éčka, které tyhle potraviny obsahují. Ne vždy je potřeba se vašeho oblíbeného jídla úplně vzdát - často je dostupná také zdravější varianta, která vám také zachutná. Také ne vše, co se tváří zdravě, vždy zdravé je.

Velice důležitou součástí zdravého životního stylu je dodržování pitného režimu. Zapomeňte na ochucené minerálky, sycené vody a džusy. Je důležité vypít určité množství neslazené a nesycené vody (nejlépe 2-3 litry) každý den. Pozorujte, kolik vody jste vypili - stačí si na viditelné místo položit láhev o známém objemu a sledovat, jak voda mizí. Množství vody přizpůsobte fyzické aktivitě (pokud si vytvoříte náročný tréninkový plán, nezapomeňte pravidelně doplňovat do těla vodu, kterou jste při cvičení vyloučili).


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přidání komentáře. Na všechny dotazy ráda odpovím. :)